vineri, 21 noiembrie 2008

Declaratie Dan Andronic

Gasiti declaratia lui Dan Andronic la urmatorul link: http://www.cancan.ro/2008-11-21/Consilierii-lui-Tariceanu-spionati-de-serviciile-secrete.html.
Am luat declaratia ca atare din ziar.


Dan Andronic, unul dintre sfetnicii de taina ai premierului Calin Popescu Tariceanu, face o afirmatie socanta: serviciile secrete autohtone spioneaza consilierii premierului, raportand, mai apoi, ce se pune la cale, presedintelui Traian Basescu.

Andronic a declarat ieri, pentru Cancan, ca interceptarea convorbirilor consilierilor romani si israelieni ai premierului a devenit o practica obisnuita, mai ales in ultima perioada. "Ni se asculta telefoanele, precum si discutiile de lucru pe care le avem, iar datele respective sunt livrate, ulterior, cel mai probabil presedintelui Traian Basescu. Acesta le transmite, mai departe, celor de la PD-L, care adopta, de multe ori, pozitii publice in sensul ori in intampinarea celor discutate de noi. Am avut multa vreme banuieli ca suntem spionati, pana cand am decis, la un moment dat, sa punem niste "capcane". Astfel, am aranjat ca in discutiile pe care le-am avut, spre exemplu, cu Tall Zilberstein sau cu Arthur Finkelstein (consilierii israelieni ai lui Tariceanu - n.n.), sa aruncam anumite informatii si strategii false - nu intru in amanunte - pentru a urmari "traseul" lor ulterior. Si nu am avut mult de asteptat: la scurta vreme, lideri ai PD-L s-au repezit sa se pronunte public impotriva asa-ziselor noastre intentii, care, de fapt, erau niste intoxicari. Asa am capatat garantia ca suntem interceptati pas cu pas". Andronic spune ca exista informatii chiar si despre tipul de aparatura folosita la interceptarile respective: "Ni s-a prezentat, spre exemplu, de catre anumiti specialisti, modelul unui dispozitiv de interceptare de ultima generatie, de fabricatie israeliana, care ar fi utilizat in cazul nostru... Un aparat care elimina toate problemele existente la dispozitivele clasice, respectiv descarcarea exagerat de rapida a telefoanelor interceptate, intreruperea convorbirilor, fenomenul de ecou, anumite zgomote de fond samd". Consilierul premierului spune ca nu s-a luat nicio masura de protectie contrainformativa: "Nu au decat sa ne asculte pana le pocnesc urechile, oricum e vorba de date si strategii care nu e suficient sa fie aflate, mai trebuie sa fie si asimilate corespunzator, lucru care, avand in vedere ce strategi au Basescu si PD-L, nu prea exista riscul sa se intample".

Niciun comentariu: