miercuri, 20 februarie 2008

Comentariu la articolul din Jurnalul National de astazi

Am vrut sa ma abtin de la comentarii pana dupa Consiliul National, dar nu am putut.
Citind astazi un articol din Jurnalul National nu am putut sa ma intreb pt a mia oara cine l-a ales pe Mircea Geoana presedinte al PSD-ului?!
Sa va explic pe rand.
Spune Mircea Geoana ca exista voci in partid care spun ca o competitie interna inainte de alegeri este contraproductiva, iar eu i-as spune ca nu sunt de acord, ca membrii psd nu vor mai milita pt partid, doar ca dumnealui sa ramana presedinte psd.
Cu tot respectul pentru Dan Mircea Popescu, actualul presedinte al Consiliului National, nu am vazut ca acesta sa se fi remarcat cu ceva cat timp a fost presedinte.In locul domniei sale renuntam la a mai candida ca si asa este degeaba presedintele Consiliului National.
Apoi Mircea Geoana vorbeste de alegeri anticipate, iar ma amuz si l-as intreba cu cine va merge in campanie la alegeri?Cu suita de consilieri pe care ii are?
In schimb il sustin pe Titus Corlatean care iarasi da dovada de fair play fata de Adrian Nastase.
Sper ca totusi Miron Mitrea sa nu il tradeze iar pe Nastase, si bine ca nu ar fi prima data, dar nu as vrea sa regret faptul ca mi s-a parut un lucru bun ca a revenit in PSD.
Oricum, toate acestea sunt lectii de viata si sunt convinsa ca Adrian Nastase va sti pe cine sa se bazeze in viitor si pe cine nu.

6 comentarii:

Darius F spunea...

D-na Corina Cretu a incercat sa posteze pe blogul tau dar evident nu a reusit din cauza securitatii exagerate. Poti sa citeti aici ce iti transmite:
http://desprepsd.wordpress.com/2008/02/22/eppur-si-muove/#comment-385

Elena Iliescu spunea...

Multumesc Darius.
Din pacate am decis moderarea comentariilor pentru ca mi-am luat foarte multe injuraturi si nu mi se parea normal.Daca oamenii aveau bun simt si scriau cu masura nu moderam comentariile, dar din pacate asa au stiut ei ca se face politica.

Bibliotecaru spunea...

Partidele au încetat să-şi aleagă "şefii", ei de fapt votează propriul interes:
Apa ba e nor ba roua,
Spune ce ne iese nouă!

Condensarea puterii egal risipite (cum ar veni norul) pe puncte de interes (adică roua), face ca votul să nu mai reprezinte un gest gândit ca bine colectiv ci ca exprimare a interese personal în anumite "afaceri".
Spun doar atât, 90% din ceea ce gândesc candidaţii că influenţează votul intern al membrilor de partid este... mersul prin teritoriu. Urmăriţi cu atenţie interviul de campanie... "Am făcut câteva mii de kilometri mergând pe la filiale...". Eiii, dacă candidatul merge mii de kilometri, atunci da domnule, da, să fie ales.

Darius F spunea...

Dar moderarea comentariilor si neaprobarea comentariilor anonime sunt 2 lucruri total disticte. Poti sa lasi moderarea dar sa scoti nepermisiunea de a posta cometarii anonime si atunci totul va fi ok atat din punctul tau de vedere cat si al celor care vor sa posteze la tine.

Elena Iliescu spunea...

@ Bibliotecaru
Sa-ti spun , ca tot imi place mie sa dau din casa, deci sa -ti spun cum se face campania la noi in PSD.
Se promite la fiecare campanie ca munciti si veti avea si voi un loc asigurat, si mai ales noua tinerilor, si apoi ne uita toti.Se asteapta de la tineri sa alerge dupa voturi pentru primari, pentru parlamentari, chiar si pentru presedintele partidului, ca apoi sa fim uitati toti.
Asa procedeaza presedintele partidului Mircea Geoana cu noi tinerii. Aud mereu aceleasi replici, dar nimic nu se schimba. Isi aduc mereu oamenii lor si ii pun in functii, iar cei vechi, activistii buni ai partidului raman mereu intr-un con de umbra.
La noi in PSD, vorba lui Ion Iliescu, cu cat esti mai "slugoi" cu atat primesti mai multe functii, cu cat vorba lui Sorin Oprescu ,pupi condurul in Kiseleff, cu atat iti merge mai bine. Oricum probabil ca asa este in fiecare partid, dar iti spun sincer mai mare bataie de joc ca in PSD nu gasesti nicaieri. Daca ar fi sa il sfatuiesc pe un tanar sa se inscrie intr-un partid, crede -ma ca nu l-as sfatui sa se inscrie in PSD.

Elena Iliescu spunea...

@ Darius astept sa ma ajuti cu moderarea comentariilor, ca nu stiu cum sa procedez cu cele anonime.:)